Ako ste ikada tražili OZBILJAN posao na internetu, na pravom ste mjestu. DOBRODOŠLI! -->Što je SFI?

ponedjeljak, 23. prosinca 2013.

Kako napraviti blog i postaviti banner na njega

Ukoliko ste započeli sa poslom u SFI kompaniji, sigurno ste se susreli i sa prvim zadacima koje bi trebali napraviti kako bi prikupili sve bodove koji su Vam na raspolaganju i što prije stekli Executive Affiliate (EA) status.

Jedan od tih početnih zadataka je postaviti banner na vlastiti blog. Ukoliko ga nemate, trebali biste ga napraviti iz više razloga:
  • konkretno taj zadatak donosi veliki broj bodova ukoliko ga riješite - čak 100 VP
  • izbor je Vaš, ali je odlična stvar imati web stranicu ili blog u ovom poslu - više o tome možete pogledati u drugom postu na temu "Zašto je dobro imati blog".
  • blog Vam olakšava ulogu SFI sponzora


Kako napraviti blog?

1. Idite na stranicu bloggera: http://www.blogger.com/
2. Da biste mogli izraditi svoj blog, morate imati svoju email adresu - google račun. Upišite svoju email adresu preko koje želite otvoriti blog i ulogirajte se.
3. Kliknite na "New Blog".
4. U ovom koraku odabirete ime, adresu i izgled Vašeg bloga. Vrijeme je da budete kreativni ali i pažljivi. Dobro je da ime bude što uže povezano sa temom o kojoj ćete pisati na blogu kako bi se pogao naći na tražilicama. Ukoliko pišete o nekoj popularnoj temi, moguće je da će adrese biti zauzete, ali i za to postoji rješenje. Pokušavajte sa točkama (.), crticama (-) ili donjim crticama (_) između riječi (ako ih imate više). Pokušajte izmijeniti poredak riječi pa ako ne ide, opet pokušavati s navedenim simbolima. Ili pokušavajte dodati (oduzeti) neku riječ ili slovo. Sve kako bi naslov bloga što sličniji bio temi o kojoj ćete pisati.
Čestitam! Kreirali ste svoj blog!

Ono što mnoge muči je i kako postaviti banner na taj svoj novo-kreirani blog i zaraditi tih dragocjenih 100 VP.

Kako postaviti banner na blog?

1. U SFI kompanij, klikom na link da riješite taj oređeni zadatak, biti će Vam ponuđeno nekoliko različitih bannera koje možete postaviti na svoj blog. Ispod svake slike (bannera) je i njegov kod. To će izgledati ovako (banner je nasumično odabran, slika u ovom primjeru trenutno nije bitna):
Ono što vama treba kako bi postavili banner na svoj blog je HTML kod - znači označimo U POTPUNOSTI (sa svim znakovima) zadnja dva retka kao sa slike gore. Desni klik mišem - Copy.

2. Vratite se na blog pronađite u izborniku "Izgled" i kliknemo na to.
3. Pokazati će Vam se izgled (raspored) Vašeg bloga. Kliknete na mjesto gdje želite da se pojavi Vaš banner. Primjerice, mi ćemo odabrati da želimo da se pokaže desno na blogu pa ćemo kliknuti sljedeće:

Kao što vidite ima ih više, ali pošto smo mi odabrali da želimo da se pojavi baš na tom mjestu, kliknuli smo baš na taj naslov. Vi možete odabrati gdje želite da se pojavi.

4. Nakon što ste kliknuli na "Dodaj Gadget", trebate pronaći sljedeće:

5. Otvoriti će Vam se prozor:

Pod naslov napišite bilo što. Primjerice "Banner", a pod sadržaj stisnete desni klik na mišu - Paste.
Vaš kod je prekopiran. Stisnemo spremi, prozor će se zatvoriti.

6. Zadnji korak je da stisnete gumb "Spremi raspored".
Time ste završili postavljanje bannera na Vaš blog. Da biste ga vidjeli, stisnite potom "Pregled" i Vaš banner će biti pokazan na blogu.

Kako bi dovršili zadatak u SFI, nakon što ste stisnuli "Pregled", a samim time došli na web adresu bloga koju ste kreirali na početku, prekopirajte tu adresu i zalijepite je u SFI preglednik kako biste dobili bodove za postavljanje bannera na blog.



Završna riječ:


Nadam se da je ovaj post bio koristan za Vas i da ste naučili nešto novo. Pravljenje bloga nije teško, kao ni postavljanje bannera stoga se nadam da ćete se odlučiti riješiti ovaj zadatak i prikupiti te bodove. Jeste li uspjeli pokupiti bodove?




Puno uspjeha u budućem poslovanju!

Silvija Pavličić
Bronze Team Leader



Broj komentara: 13:

  1. Silvija tekst mi je pomogao da postavim baner , kratko jasno za minut sam uradila prateći uputstvo ...hvala ti puno...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam postavio banner al kad trebam kopirat url od svog bloga i tamo zaljepit da bi mi prihvatilo odnosno dalo te bodove pise da nisam dobro instaliro?? A sve je napravljeno po upustvu?

    OdgovoriIzbriši
  3. Uspela...medjutim, sta se desilo. U medjuvremenu, bila sam izlogovana i bodova nema na VP Ledger-u.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tanja, pokušajte se ulogirati i tamo na zadatak zalijepiti samo URL (adresu) Vašeg bloga na koji ste postavili banner.

      Izbriši
  4. "The banner on that webpage has already been used, please try again"...

    Pa nije valjda da su nestali bodovi? I kome da se obratim? Nemam ih registrovane sa ukupnim VP.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Provjeri da Vam pored zadatka stoji 0 VP ili 100 VP. Ako je 100 VP, onda su dodijeljeni. Ako je 0 VP, onda treba pisati ticket u support.

      Izbriši
  5. Gdje cemo prekopirat sfi sta je to i kako sve uradjjeno alo to ne mogu ne znam

    OdgovoriIzbriši
  6. odličan tutorijal Hvala još jednom !!!

    OdgovoriIzbriši
  7. molim vas kako da nadzem slobodnu adresu za blog,kucam pola sata i nista sve zauzeto sta je rec??? Jel trebam izmisljati adrese ili kako pocetnik sam ali koda sam na osudzenickoj klupi pa trazim iglu u plastu sijena

    OdgovoriIzbriši